CyberHosting

Issues after upgrading to build 1.8 version 5

Upgraded from version 1.8 build 4 to version 1.8 build 5. But there's some issues,

1. Still that "Invalid SSL" persists
2. "admin" user "First" and "Last" name has vanished!
3. "Server IP Address" also vanished!
4. Although I don't use "PowerDNS" but going to "panel/manageservices/managePowerDNS" shows "Error message: (1054, "Unknown column 'masterServer' in 'field list'")"

I will update this post if I find more issues ASAP!
minhazulOO7
«13

Comments

  • :8090/serverstatus/services

    error: Could not connect to server. Please refresh this page.
  • powerdns
    journalctl -f | grep pdns

    error: Could not retrieve security status update for '4.1.1-1.Ubuntu' on 'auth-4.1.1-1.Ubuntu.security-status.secpoll.powerdns.com.', RCODE = Non-Existent domain
  • Please let me know when all these issues are fixed because I am experiencing them as well after I upgraded.
  • Please let me know when all these issues are fixed because I am experiencing them as well after I upgraded.

    Sure! Lets hope these issues gets fixed ASAP! :disappointed:
    minhazulOO7
  • ubuntu or centos ?
  • > @Altunkurt said:
    > ubuntu or centos ?

    CentOS
    minhazulOO7
  • CentOs is fixed now, you just need to run the upgrade as listed here
    https://cyberpanel.net/docs/upgrading-cyberpanel/

    If using Ubuntu do the same as above, then run Ubuntu update. (apt-get update && apt-get upgrade) if services are still not working.

    Worked for two installations of mine. Ubuntu did not work until new updates got added
  • > @bsanz16 said:
    > CentOs is fixed now, you just need to run the upgrade as listed here
    > https://cyberpanel.net/docs/upgrading-cyberpanel/
    >
    > If using Ubuntu do the same as above, then run Ubuntu update. (apt-get update && apt-get upgrade) if services are still not working.
    >
    > Worked for two installations of mine. Ubuntu did not work until new updates got added

    Is it really fixed? I know the update part, been using CyberPanel for 1+ years. Then again why CyberPanel team didn't post an update about it if it's really fixed? Let's try upgrading and see what happens.
    minhazulOO7
  • @bsanz16 just upgraded it again. Nothing is fixed. 1-4 all probs are there.
    minhazulOO7
  • Are you on centos or ubuntu?
  • > @bsanz16 said:
    > Are you on centos or ubuntu?

    CentOS
    minhazulOO7
  • try run yum update, my centos worked straight away once updated again on 1.8.5
    Ubuntu I downgraded to 1.8.4 then upgrade to 1.8.5 then 1.8.5 again after service status got fixed

    See this thread for note about fixed, 3 up from bottom
    https://forums.cyberpanel.net/discussion/1500/all-service-is-disable#latest

    check powerdns version, it should be 4.2 on 1.8.5 It may not have been updated even though you do not use

    run this in ssh

    pdns_control version
  • @bsanz16 bro! All of my services are okay! I can restart or pause any service through panel! My only issues are these,

    1. Still that "Invalid SSL" persists
    2. "admin" user "First" and "Last" name has vanished!
    3. "Server IP Address" also vanished!
    4. Although I don't use "PowerDNS" but going to "panel/manageservices/managePowerDNS" shows "Error message: (1054, "Unknown column 'masterServer' in 'field list'")"
    minhazulOO7
  • @bsanz16 and yes pdns version is 4.2
    minhazulOO7
  • @bsanz16 also to clarify more, all of my websites are working and all are up. Just those issues are my only concern that's all.
    minhazulOO7
  • if you didn't try it update mysql/mariadb that is all I can think of.
  • @bsanz16 all of my system software is up to date. I update CentOS 3-5 times a day. No software is outdated. Also I use MariaDB 10.3
    minhazulOO7
  • @bsanz16 if it helps to narrow down the issue, I use dedicated server, no VPS/ VDS etc.
    minhazulOO7
  • edited July 8
    @bsanz16 if I am not wrong, issue 1-3 is more likely a "typo". For issue 4 that is another case. @CyberPanel needs to dig more to gain what that issue is. Who knows maybe that's also a "typo" sort of issue or any integration related issue.
    minhazulOO7
  • You can check #2 by logging into phpmyadmin as root mysql and password and look in Cyberpanel database under loginSystem_administrator`user, first and last name is in there.

  • Issue 2 and 3 data is present, not deleted or lost but isn't showing. Just blank. If I try to edit profile, first and last name is present but that isn't showing in the panel.
    minhazulOO7
  • edited July 9
    Hi!

    I just registered because I've been having some problems after I upgraded to 1.8.5 a few days ago. At first I thought something wrong was happening with my SSL certifications, maybe I had hit the limit in that week, but then I tried to create an email address for a domain, and this error showed up:

    Cannot create email account. Error message: 0,(1054, "Unknown column 'mail' in 'field list'")s
    I went to check if the field name was there, and it is there but it is called "email" not 'mail'

    and I am getting the powerDNS issue:
    Error message: (1054, "Unknown column 'masterServer' in 'field list'")

    I am running a Ubuntu 18.04 droplet at digitalocean.com. So my problems are with SSL, not being able to create new certificates from the control panel, can't create emails and the powerdns thing.

    Also, I did all the recommended steps above, the apt update && apt upgrade.
  • The 1054 error seems to be related to mysql / mariadb and could possibly be the cause of all the issues being the database tables have not updated correctly on the upgrade.

    You could try take a backup and then run a check / repair databases in root mysql that's if you have not already tried to fix this way.

    Shared MariaDB/MySQL error codes
    1054 42S22 ER_BAD_FIELD_ERROR Unknown column '%s' in '%s'

    Another option if you have updated mariadb to 10.2 or above rollback to 10.1 (after making a backup) and run cyberpanel update again. then if all good update the version.

    I am not a cyberpanel expert or programmer, just offering suggestions to try help :)
  • Hi, I have another issue added to those of minhazulOO7.
    After upgrade all the emails password don't work. To correct it, I had to change the passwords of each email :(
  • 1. Still that "Invalid SSL" persists

    This should be fixed with new upgrade code that is pushed today.
  • edited July 11
    > @CyberPanel said:
    > 1. Still that "Invalid SSL" persists
    >
    > This should be fixed with new upgrade code that is pushed today.

    Just upgraded it. Issue 1 is solved, https is intact after upgrade. A new issue aroused! Can't login to panel! After providing username and password and clicking on login button brings to login page!

    PLEASE FIX IT ASAP! IF ANYONE UPGRADES IT NOW IT MAY EFFECT THEM AS WELL!
    minhazulOO7
  • edited July 12
    Edit 1: You guys also added CloudLinux support? Dayum! Found a tab in "Server" section. Now you need a medium to large team for sure!

    Edit: Didn't knew I upgraded to build 1.8 version 6! :lol:

    @CyberPanel had to reset "admin" pass to regain control of my panel. Please in future updates, fix this issue or that update will cripple "admin" pass and have to reset the pass again! :disappointed:

    Steps I did,

    1. Went to CyberPanel website for how to reset "admin" pass -> [https://cyberpanel.net/docs/2-reset-admin-password-via-command-line/]
    2. Tried many combination but none of it works! Finally figured it! Please fix this also! :disappointed: Open a terminal/ SSH and type/ copy this -> [python /usr/local/CyberCP/plogical/adminPass.py --password PASSWORD] EXACTLY YOU HAVE TO TYPE/ COPY THIS! LITERALLY! DO NOT TYPE/ COPY THE BRACKETS!
    3. After that tried to login, and it worked!
    minhazulOO7
  • @CyberPanel found a new issue! :smiley: Backup doesn't works! It say's [cat: /home/example.com/backup/backupFileName: No such file or directory]
    minhazulOO7
  • After upgrade your password should work, we just added session expire time nothing else. Anyways I will check.
  • Upgraded from version 1.8 build 4 to version 1.8 build 5. But there's some issues,



    1. Still that "Invalid SSL" persists

    2. "admin" user "First" and "Last" name has vanished!

    3. "Server IP Address" also vanished!

    4. Although I don't use "PowerDNS" but going to "panel/manageservices/managePowerDNS" shows "Error message: (1054, "Unknown column 'masterServer' in 'field list'")"



    I will update this post if I find more issues ASAP!

    I had the same problem when I updated the cyberpanel from 1.8.3 to 1.8.6.
    I do not know what to do? Has anyone handled this error?
Sign In or Register to comment.
CyberPanel Discord

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!