CyberHosting

Create Backup Doesn't Work After Upgrade to 1.8.7

edited July 16 in Bug Report
Hello,
After i upgraded to version 1.8.7, There was an problem when i try to create backup of my website. Its show complete but there is no backup created.
https://i.vgy.me/uqBHYt.jpg
And i set schedule backup but there is no backup created too. Also when i copy and move file doesnt work.
Thanks.

Comments

  • rm -rf /home/domain.com/backup
  • I also had a similar error that still works when I create backup from the cyber admin page, but it doesn't work when using ssh code "cyberpanel createBackup --domainName"
  • @aboyit

    There was a bug in backup process, kindly upgrade. It should fix your issue.
  • edited July 17

    rm -rf /home/domain.com/backup

    I have done it like that. But when I was backing up that happened was loading suddenly stopped after a few seconds and no backups were made, I waited for a while but still no backups were made. When I check the file manager there is also no backup. But when I refresh the create backup page, a completed backup notification will appear.
    https://i.vgy.me/iBuiiy.jpg
  • Can you upgrade again?
  • Can you upgrade again?

    It works now. Thanks.
  • Is it there issue with cronjob? Why schedule backup doesnt create any backup? I have 2 server with cyberpanel and both of them like that.
  • Can you manually set up cron job?
  • Getting similar issue when i try to create backup of website. Its show complete but there is no backup created on fresh Cyberpanel install v 1.8.8 with CentOS 7.xx on Google Cloud
  • Same issue here. backup say is create but it do not exist, this is a mayor issue, backups need to be reliable
  • @cloudrider

    Does this happen only on GCP or other providers too?

    @macuto Who is your provider?
  • @CyberPanel

    I have installed the latest Cyberpanel v 1.8.8 on GCP now, never tested the backup function before on my previous installation on providers like digitalocean, scaleway & hetzner so can't comment for them.

    Also if anybody can check the Ticket #3S1P0D on support area I can provide more details their including login details to my Cyberpanel installation .
  • Same problem with DigitalOcean Ubuntu 18.

    After backup completed, go to restore, the pull down list to select restore is empty.
  • My cyberpanel version is 1.8.8
  • lots of issues in backups
  • edited August 13
    Me too not able to run backup of server from last 1 month. Hope this gets fixed. It's under core feature.
  • just tried 1.8.9, remote backup works but both host and destination need to be 1.8.9.

  • I upgraded to latest cyberpanel version 1.8.9 but still backup is not working it shows completed but with no size & backup files, I have installed cyberpanel on GCP can anyone confirm if backup is working on other providers in the latest version 1.8.9 of cyberpanel.
  • I upgraded to latest cyberpanel version 1.8.9 but still backup is not working it shows completed but with no size & backup files, I have installed cyberpanel on GCP can anyone confirm if backup is working on other providers in the latest version 1.8.9 of cyberpanel.

    i could try what steps u take and feedback.
  • @cybertech

    I updated the panel & than navigated to backup sections in admin --> Back up Website from dropdown --> selected website --> Destination = Home than create Backup

    After some second it shows below message

    Running backup-gcprapi-09-33-35-Tue-Aug-2019 Making archive of home directory.

    After that it shows me below screen check the pic --> https://paste.pics/6DG3I

    I didn't added any remote backup destination so can't comment on remote backups.

    Thanks.
  • @cybertech

    I updated the panel & than navigated to backup sections in admin --> Back up Website from dropdown --> selected website --> Destination = Home than create Backup

    After some second it shows below message

    Running backup-gcprapi-09-33-35-Tue-Aug-2019 Making archive of home directory.

    After that it shows me below screen check the pic --> https://paste.pics/6DG3I

    I didn't added any remote backup destination so can't comment on remote backups.

    Thanks.

    mine looks the same, size is 0, but when i navigate to the actual backup folder, its there and complete size.
  • I can also confirm as I checked by navigating to the home/domain/backup the tar.gz file is their but it showing 0 size in the admin panel.

    Also on restore backup option is it not showing anything in the dropdown while their is backup file in home directory.

    @CyberPanel can you check this with latest version for local backups in cyberpanel installation.
  • If you go here -> https://cyberpanel.net/docs/1-backup-restore/

    This says Place your backup files under /home/backup/

    In short you need to move generated backup files in /home/backup. CyberPanel will only detect .tar.gz files in /home/backup, not inside childs of /home/backup.

    I can't reproduce any of the issue mentioned in this thread, except schedule backups are not working due to cron failure which I am looking into.
  • @CyberPanel

    So how to place backup files in home/backup/, as I see currently their are no folder in home directory named backup.

    When I visit the create backup option it shows the dropdown of websites --> after selecting a website it shows dropdown destination as home & then a button to create backup.

    The directory home/domain/backup is created when I click on create backup button, I do not have option to specify backup location in the process.

    On click to create backup button it shows below message:

    Running backup-gcprapi-09-33-35-Tue-Aug-2019 Making archive of home directory.

    After that it shows me below screen check the pic --> https://paste.pics/6DG3I

    Do I need to do anything else here.

  • @cloudrider

    Good your backup is completed. Now to restore

    1. mkdir /home/backup
    2. mv /home/domain.com/backup/backupfile.tar.gz /home/backup
    3. Delete this site.
    4. Restore from the CyberPanel interface.
  • edited August 13

    schedule backups are not working due to cron failure which I am looking into.

    Is this fixed in 1.8.9?

  • Luke007 said:

    schedule backups are not working due to cron failure which I am looking into.

    Is this fixed in 1.8.9?

    Yes, i can confirmed this issue fixed.
Sign In or Register to comment.
CyberPanel Discord

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!