Unable to reactivate Redis after disabling — CyberPanel - WebHosting Control Panel for OpenLiteSpeed
CyberLoader

Unable to reactivate Redis after disabling

Hello,

Redis is giving me problems I have looked all over the internet and tried many solutions but it still does not work for me.

* Centos 7
* Cyberpanel + Openlitespeed
* 48 GB Ram
* 12 Core Xeon Processor

1 x Wordpress site on php 7.4, CPU & Ram was hitting the roof, fan doing overdrive! Restarting php would resolve issue for a few minutes until it reoccurred.

Switching to php 7.3 seems to have solved the issue but site has worked perfectly fine on 7.4 until now, so what could be the issue here?

Anyway I removed Redis deamon from Cyberpanel 1 click installer to see if the issue still occurred as I suspected database and php, issue remained.

I tried to reinstall Redis daemon from Cyberpanel 1 click installer and it seems to install without any error but it will not activate or connect.

[[email protected] ~]# systemctl status redis-server
Unit redis-server.service could not be found.
[[email protected] ~]# sudo systemctl status redis
● redis.service - Redis persistent key-value database
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/redis.service; enabled; vendor preset: disabled)
Drop-In: /etc/systemd/system/redis.service.d
└─limit.conf
Active: failed (Result: exit-code) since Thu 2021-05-06 18:41:52 BST; 15h ago
Main PID: 269227 (code=exited, status=1/FAILURE)

May 06 18:41:52 mail.mydomain.com systemd[1]: Starting Redis persistent key-value database...
May 06 18:41:52 mail.mydomain.com systemd[1]: Started Redis persistent key-value database.
May 06 18:41:52 mail.mydomain.com systemd[1]: redis.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
May 06 18:41:52 mail.mydomain.com systemd[1]: Unit redis.service entered failed state.
May 06 18:41:52 mail.mydomain.com systemd[1]: redis.service failed.

Also


[[email protected] ~]# journalctl -u redis
-- Logs begin at Thu 2021-05-06 16:03:45 BST, end at Fri 2021-05-07 09:57:11 BST. --
May 06 15:03:57 mail.mydomain.com systemd[1]: Starting Redis persistent key-value database...
May 06 15:03:57 mail.mydomain.com systemd[1]: Started Redis persistent key-value database.
May 06 15:03:57 mail.mydomain.com systemd[1]: redis.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
May 06 15:03:57 mail.mydomain.com systemd[1]: Unit redis.service entered failed state.
May 06 15:03:57 mail.mydomain.com systemd[1]: redis.service failed.

Comments

  • Try

    yum erase redis
    yum install redis

    see if you can start redis then?
  • edited May 8
    Thank you,

    After running those Litespeed plugin said Redis was now enabled, so I enabled object cache option then site stopped responding. Seems connection still fails.

    Installed:
    redis.x86_64 0:3.2.12-2.el7

    Complete!
    [[email protected] ~]# systemctl start redis
    [[email protected] ~]# systemctl enable redis
    Created symlink from /etc/systemd/system/multi-user.target.wants/redis.service to /usr/lib/systemd/system/redis.service.
    [[email protected] ~]#


    When I check Redis status it still says failed.

    [[email protected] /]# service redis status
    Redirecting to /bin/systemctl status redis.service
    ● redis.service - Redis persistent key-value database
    Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/redis.service; enabled; vendor preset: disabled)
    Drop-In: /etc/systemd/system/redis.service.d
    └─limit.conf
    Active: failed (Result: exit-code) since Sat 2021-05-08 11:35:31 BST; 5min ago
    Process: 496367 ExecStart=/usr/bin/redis-server /etc/redis.conf --supervised systemd (code=exited, status=1/FAILURE)
    Main PID: 496367 (code=exited, status=1/FAILURE)

    May 08 11:35:31 mail.mydomain.com systemd[1]: Starting Redis persistent key-value da.....
    May 08 11:35:31 mail.mydomain.com systemd[1]: Started Redis persistent key-value dat...e.
    May 08 11:35:31 mail.mydomain.com systemd[1]: redis.service: main process exited, co...RE
    May 08 11:35:31 mail.mydomain.com systemd[1]: Unit redis.service entered failed state.
    May 08 11:35:31 mail.mydomain.com systemd[1]: redis.service failed.
    Hint: Some lines were ellipsized, use -l to show in full.
    [[email protected] /]#

    Memcached works lol
  • Check with redis guys, not specifically related to CyberPanel or any bug from our end.
  • Ok will do, and thank you again for replying :)
Sign In or Register to comment.
CyberPanel Discord

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

In this Discussion